Pilgrims on Gotland

Ett brädspel för flera spelare designat av Juanma González

Ett spel?

'Pilgrims on Gotland' är ett brädspel där du är inbjuden att 'vandra' på den mest turistiska ön i Sverige för att övervinna problem och leva unika upplevelser. Du kan besöka historiska platser, medeltida kyrkor och andra platser av turistintresse från ön. Beroende på dina val under resan kommer du att bli en pilgrim som är ivrig efter andliga upplevelser eller en turist som är intresserad av det lekfulla nöjet att resa. Om du är den spelare som lyckas övervinna det största antalet utmaningar, kommer du att vinna spel.

Målet?

2-4
spelare
20-25
minst varje spel
28
utmaningar
24
extraordinära upplevelser
137
platser på hela ön
1
vinnare

Foton?

Kontext

Gotland är en ö som ligger mitt i Östersjön med ett otroligt kultur- och naturarv. Ön har mer än 100 medeltida kyrkor från 1000-talet och 147 naturreservat.

Pilgrims ägodelar

Varje spelare kommer att få olika fördelar (som extraordinära upplevelser, likes på sociala nätverk eller souvenirer) och hjälpa resurser på vägen så länge de har energi att fortsätta sin resa.

Konstnärens bok

Det här spelet har designats och producerats under Fotografens bokkurs (2020-21) på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Pilgrim

Som i Gåsspel, inspirerad av Camino de Santiago, öppnar 'Pilgrims on Gotland' ett fönster mot den andliga och fysiska upplevelsen av att göra en pilgrimsfärd till fots och de personliga konsekvenserna av den tillfälliga gemenskap som kommer samman att göra något tillsammans.

Författaren?

Jag är en multidisciplinär konstnär som använder vandringen som en metod för konstnärlig produktion. Gotland är det sammanhang där jag har arbetat och utvecklat min konstnärliga praktik de senaste åren. Med stöd av Brucebo Foundation var jag kunna utforska ön, huvudsakligen till fots, under tre månader sommaren 2016. Genom en forskningsprocess kontaktade jag lokalbefolkningen och kulturinstitutioner, vilket gjorde det möjligt för mig att göra ett projekt med hästridning i en gammal lokal pilgrimsfärd och organisera en tre veckors vandring , Apostlahästar på Gotland (2017), som använde öns medeltida kyrkor som landmärken längs vägen. Som ett pilgrimssamhälle förlitade sig deltagarna på lokal gästfrihet som gav gratis mat och boende.

Som en fortsättning på mitt arbete har jag skapat 'Pilgrims on Gotland', ett brädspel med Gotlandskartan som ett deltagande konstobjekt, baserat på min erfarenhet som pilgrim och vandrande konstnär, designad och utvecklad i Fotografiska Konstnärens Bokkurs (21/22) på KKH. Curator Monserrat Pis har bjudit in mig att visa spelet för konstutställningen 'Camiños Creativos' i Santiago de Compostela (Spanien) i november.

Juanma González

juanmagonzalez.com

More info

* indicates required